Kerk en dorp Heerewaarden                                                    
 

Heerewaarden in concert 2

Comité ‘Muziek in de Kerk’ te Heerewaarden : In 2019 is het comité Muziek in de Kerk een stichting geworden met de naam Heerewaarden in Concert

Concerten in 2020

15 februari: Duketown Ladies (Barbershop, a-capella, close harmony)

18 april: Klezchaverim

12 september KREK (Ierse en Schotse Folk) 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 6 april 2019 

Het comité Muziek in de Kerk presenteert zaterdag 6 april in de Hervormde Kerk van Heerewaarden een concert van Trio Puur dat bestaat uit Hans Meek, Carine Poels en Leo Driesenaar.

Het trio brengt op geheel eigen wijze hun programma “Komen en Gaan” dat bestaat uit gezongen nederlandse poezie (chansons met een emotionele lading) met pianobegeleiding.

Dit wordt een avond vol ontroering en kippenvel, waaraan je met bewondering zult terugdenken.

Na het programma, dat ongeveer een uur duurt, kan er met elkaar en de artiesten worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Aanvang: 20.00 uur, de NH kerk aan de Hogestraat is open vanaf 19.30 uur.

Toegang: 7,50 euro ( inclusief programmaboekje en consumptie na afloop).

 Op 28 maart 2015. zong  Het mannenkoor Il Favorito liederen uit een licht klassiek repertoire. Tevens trad het ensemble Consorzio op. Hieronder de foto's.

29 november 2014

25 oktober 2014: Wagenings KLeinkoor                                                                               Het Wagenings Kleinkoor onder leiding van Jan Maas sluit haar repetitiedag af met een gratis concert  In de NHKerk vanm Heerewaarden: 20-21 uur.    - Arvo Pärt (delen uit de Berlijnse mis). afgewisseld met          motetten van Schütz, Telemann en Bach

27 september 2014 Romancero 

Spaans vuur en middeleeuwse vertellingen in Heerewaarden.

Zaterdag 27 september gaven Romancero, bestaande uit Mirjam Wesselink de Barrientos (sopraan), Michael Benedik (gitaar) en Rodrigo Barrientos (percussie en voordracht), de kerk van Heerewaarden de allure van een middeleeuwse ridderzaal. Aan de hand van Nederlandse en Spaanse romances werd een meer dan duizend jaar lange reis gemaakt van de middeleeuwen tot het heden. Op het programma stonden het Middel-Nederlandse Roelantslied en Spaanse romances, welke zijn opgetekend door Spanjes beroemdste dichter Federico García Lorca, broederlijk naast elkaar. Niet zo'n wonderlijke combinatie als je ziet dat Roelant, elite-ridder van Karel de Grote, tijdens de veldslag bij het Noord-Spaanse Roncesvalles (dat destijds ook tot het grote Frankische rijk behoorde), volgens de overleveringen bij zijn strijd tegen de Moren heldhaftig aan zijn einde komt. Zijn heilige zwaard Durandaele wordt weer bezongen in de Spaanse romance Durandarte. Van het Roelantslied zijn slechts enkele muziekfragmenten bewaard gebleven.  Zangeres Wesselink de Barrientos, die voor haar ensembles altijd de arrangementen verzorgt, maakte er het hoofdthema van voor dit stuk opzwepende oude muziektheater waar zang wordt afgewisseld met gesproken recitatieven.  

Sopraan Mirjam Wesselink de Barrientos legde zich toe op de vertolking van Spaanstalige liederen en het Italiaanse “Bel Canto” repertoire, muziek met welke zij van jongs af aan vertrouwd was en waarmee zij meerdere malen optrad in het Concertgebouw van Amsterdam. Zij studeerde zang aan het Utrechts conservatorium waar toenmalig directeur Ton Hartsuiker haar in de gelegenheid stelde om haar repertoire te verbreden met eigen composities en arrangementen, iets wat haar in haar latere projecten goed van pas zou komen. 

Gitarist Michael Benedik studeerde klassiek gitaar aan de Musikhochschule van Dortmund en aan het conservatorium van Utrecht. Als solist verzorgde hij optredens in Vredenburg, de American Church van Parijs, het Bastadfestival (Zweden), Siena en Vuelva. Ook verzorgde hij optredens met gitaristen als Eric Vaarzon Morel en  Martin Kaay. Voor meerdere theaterproducties schreef hij de muziek (vaak door flamenco geïnspireerd) die hij tevens uitvoert. 

Rodrigo Barrientos is als percussionist van oude muziek ensembles actief in festivals en projecten in onder meer Duitsland, Utrecht en Amsterdam. Als producent verzorgt hij klassieke CD producties van musici om hem heen en in opdracht van derden. Als organisator is hij mede oprichter van het muziek productie-huis Barav Music waar hij thematische programma’s en projecten voor grote en kleine podia in binnen en buitenland uitwerkt.

Het concert werd georganiseerd door het Comité Muziek in de Kerk  en vond  plaats op 27 september 2014 in de Nederlans Hervormde Kerk van Heerewaarden

N.B. Mirjam Wesselink en Michael Benedik traden reeds eerder op in Heerewaarden (11 maart 2012, zie foto hieronder)

 Concert: 23 november 2013

U  luisterde naar het fluit-ensemble Syrinx                                         

naar Saskia Beijderwelle

en naar Hans Vuijk en Jan van Niekerk

 Hieronder 11 maart 2012 

 Mirjam Wesselink en Michael Benedik

Sinds 2007 organiseert bovengenoemd comité  3 tot 4 concerten/ uitvoeringen per jaar in de fraaie Hervormde Kerk van Heerewaarden. Dit kerkgebouw wordt dank zij de medewerking van de kerkvoogdij voor dit doel ter beschikking gesteld. In 2012 waren er concerten op 11 maart , 13 oktober  en 8 december. Het eerste concert in 2013 was op 9 maart. Dit was een Ierse volksmuziekavond met o.a. optredens van KREK en Wanda Zandee.

Andere optredens waren op 21 september 2013 (Wageningskleinkoor) en 23 november 2013 (zang met Saskia Beijderwelle, blokfluitenensemble en piano (quatre-mains)

Verder waren er nog concerten op 25 oktober 2014 (Wagenings KLeinkoor) en 29 november 2014 (lichte klassieke kamermuziek met viool, piano en cello).

Voor muziek in de Maartenskerk in Zaltbommel